Escoliosi

POSTURA


Una bona postura és molt important per a molts aspectes de la salut.
Els mal alineaments de la columna es desenvolupen més fàcilment si l´equilibri postural està malament.
Pot vigilar la postura dels seus fills fent que es posin dempeus, en una postura natural i relaxada, davant una paret. Una bona postura es demostra quan el pit toca la paret primer, mala postura és quan primer toca la paret l´abdomen.

Altres factors a tenir en compte són:


-Que els nivells de les espatlles i malucs estiguin igualats, que el cap estigui anivellat i que les espatlles no siguin caigudes ni rodones.
-Que les espatlles estiguin posicionades al mateix nivell.
-Que no estigui una de més alta ni més accentuada que l´altra.
-La longitud dels braços ha de ser igual.

Si nota algun canvi en postura del seu fill, o no està gaire segur, consulti el quiropràctic que podrà aconsellar-li el millor per a ell.

La prevenció en una edat jove pot ser la diferència entre una vida de sofriment i malalties i una vida sana.

 


ALGUNS SENYALS I SÍMPTOMES DE L´ESCOLIOSI


-Mal de cap o coll
-Dolors de cames o genolls
-Dolors d´esquena
-Dolors al pit o abdomen
-Costelles més prominents en un costat
-Una cama més curta que l´altra


INDICACIONS D´ESCOLIOSI: LA CAMA MÉS CURTA


El terme escoliosi significa curvatura de la columna vertebral.
Alguns tipus d´escoliosi tenen causes conegudes, tal com l´escoliosi deguda a un mal desenvolupament muscular (per exemple, pòlio) o per defectes de naixement.
Encara que la majoria dels casos d´escoliosi no tenen causes conegudes i es determinen "escoliosi idiopàtica" que literalment traduït significa "d´origen desconegut".


ESCOLIOSI IDIOPÀTICA


Una escoliosi idiopàtica normalment comença a desenvolupar-se durant els anys de la infantesa i l´adolescència, els anys de creixement ràpid.
Aquest tipus d´escoliosi afecta les nenes nou vegades més freqüentment que els nens. Durant els anys de creixement, la curvatura normalment tendeix a augmentar. Les costelles s´adapten a les corbes de la columna i això es pot apreciar quan es mira el nen per darrere.
Es pensa que la curvatura es desenvolupa com a conseqüència d´una força desigual dels músculs estirant la columna cap a un costat amb major o menor força a causa de la fluixedat dels músculs del costat oposat.


CAP INCLINAT / ESPATLLA ALTA RODONA / BRAÇ CURT / CAMA CURTA

La "cama curta" es deu únicament a una diferència de tensió als músculs compensant un desalineament de la pelvis, mal funcionament de les articulacions sacre ilíac o sacre-lumbar "subluxació".
En la majoria d´aquests casos posar una plantilla és una equivocació que provocarà una escoliosi o, si ja se´n sofreix una, l´empitjorarà. L´escoliosi "clàssica" es caracteritza amb un problema en el qual una cama sembla més curta que l´altra.
Segons els últims estudis, només en una minoria de casos hi pot haver una anomalia congènita als ossos.


TRACTAMENT


L´únic tractament durador i eficaç per tractar la causa d´aquest problema consisteix en ajusts Quiropràctics dels segments que no funcionen per restablir l´equilibri original de la columna. Segons l´edat de la persona és possible estabilitzar o corregir l´escoliosi, prevenir o retardar el procés de desviació i, així, mantenir l´escoliosi en el seu estat actual o reduir la corba.
Però això depèn dels graus de desviació i a quina edat es comença amb el tractament. En el cas d´una anomalia congènita o accidental (ruptura...) la correcció seria mínima.